手濕疹

手濕疹 發作,隻手起粒粒!用濕疹專用保濕水幾日搞掂~
#雙手濕疹  #主婦手都啱用 

其實 手濕疹 或其他過敏好似成日聽到嘅主婦手,都要好小心選擇手部會使用到嘅清潔及護膚產品。呢一類型手部嘅過敏好容易惡化,因為我地雙手成日接觸到唔同嘅細菌,宜家又會成日洗手,手嘅油脂被水沖走曬,會保護唔到皮膚!因此,我地如果有 手濕疹 或者主婦手,小心選擇嘅用品就要包括以下幾類:

清潔消毒產品:洗手液、消毒乾洗手產品、沖涼液、洗頭水、護髮素:我地沖涼一定會雙手接觸到沐浴產品,會起泡嘅產品就要留意起泡劑成份,我們可以選擇(肉桂基兩性醋酸鈉) 這款至於現在日常經常用消毒產品,要小心避免使用一些劣質酒精的產品,可改用一樣有消毒成份,但不含酒精的產品。像是我們的消毒噴霧亦可以選用。

護手霜:可以用我地濕疹用嘅萬用膏作為護手霜,因為可以消炎改善紅腫,又可以為手部補充油份,增加一層隱形手嘅保護膜!

手濕疹
手部濕疹情況,可用濕疹專用保濕水改善

濕疹發作其實真係好多唔同嘅徵狀,好多人都會痕同紅腫,呢位客人仲會起曬粒粒咁!好彩佢識用我地Amofia 枝濕疹專用保濕水,用黎厚敷,可以止痕同降敏,隻手幾日就變返靚靚手~

有關我地濕疹用嘅保濕水用法,可以參考我地YouTube影片教學,我地YouTube之後會製作一系列嘅濕疹相關節目,記得訂閱我地呀!

發佈留言

回到頂端