【有個 濕疹 細路點算好?】媽媽分享:焗出熱疹恐變濕疹!

之前叫大家估下邊位星級靚媽用我地產品,宜家開估喇!今次媽媽用家分享請到 口罩小姐亞軍「阿姨」徐蒨寧 💕同我地傾下計~原來佢囡囡都有 濕疹 ,仲要一直係我地濕疹系列FANS🥰
 

濕疹 個案分析:囡囡濕疹起因可能係焗出熱疹變濕疹

阿姨透露自前自己是很自豪囡囡不是濕疹體質,然而在一次經歷後,卻不再一樣。「有一次老豆冬天怕阿囡凍,係咁用被包實佢,結果出熱疹,之後就變埋濕疹」囡囡出現皮膚過敏反應,紅腫熱,讓阿姨十分擔心「成個背部都一點點,令人好擔心。」
濕疹 媽媽:焗出熱疹恐變濕疹!
口罩小姐亞軍 阿姨 囡囡都有 濕疹
囡囡 濕疹 情況:圖片由受訪者提供
阿姨囡囡 濕疹 情況

找尋嬰幼兒濕疹用品,愛用Amofia濕疹舒敏膏及保濕水

之後她開始著手找適合嬰幼兒使用的濕疹產品,發現Amofia 的濕疹膏及濕疹水幫到囡囡止痕同降紅,改善濕疹情況。之後更無意中更在一次聚會中認識我們的創辦人 ,大談仔囡濕疹經。
 
「有一次聚會之中認識到Desmond,我同佢講起小朋友有濕疹,用Amofia產品幫到手,身邊朋友好似中咗獎咁」
 
熱情的反應可見Desmond 身邊的朋友都對Amofia的濕疹舒敏產品有信心,遇到知音人更是難得有緣,加倍開心!
濕疹 一發作,囡囡立即用Amofia濕疹膏
宜家囡囡一痕仲識得自己拎我地濕疹膏搽面~😍 大家一齊入黎睇片,睇下我地嘅止品佢點幫囡囡改善濕疹問題啦~
 
 
想了解更多嬰幼兒及孕婦濕疹資料,立即like + share + comment 呢個video,subscribe埋我地個 YouTube Channel~之後會有更多濕疹資訊分享~

入黎SUBSCRIBE 我地YouTube channel 啦~嚟緊會製作一系列濕疹資訊節目,唔好錯過~

Leave a Reply